2022

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ 2022

Η 4η Γιορτή Μανιταριών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου σημείωσε τεράστια επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Διοργανώθηκε από την ορεινή κοινότητα Σπηλιών, την Kyriakides Mushrooms και τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και άφησε τους πάντες εντυπωσιασμένους με τις αμέτρητες εκπλήξεις και την άριστη διοργάνωση!

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε μια γραφική τοποθεσία δίπλα στην εκκλησία του χωριού. Στο επίκεντρο της γιορτής ήταν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς, με διάμετρο 4 μέτρα και γεμάτο με 1 τόνο μανιτάρια. Η προσπάθεια να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τελικό βάρος 1210 κιλά σοτέ μανιταριών!

Απολαυστικά πιάτα, όπως άγρια μανιτάρια, bao buns με μανιτάρια, μπιφτέκια μανιταριών, νόστιμα λουκάνικα μανιταριών και η αγαπημένη όλων σούπα μανιταριών είχαν την τιμητική τους! Επιπλέον, στο χώρο του κοινοτικού γηπέδου είχε στηθεί παιδική γωνιά με φουσκωτά, μπαλόνια, παιδική χαρά και face painting για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ. Η 4η Γιορτή Μανιταριών έφερε κοντά τους λάτρεις των μανιταριών ξένους και ντόπιους, γιορτάζοντας την αγάπη τους για αυτό το εξαιρετικό έδεσμα.

Σας περιμένουμε και φέτος, στη 5η Γιορτή μανιταριού να περάσουμε όμορφα, να φάμε, να πιούμε, να χορέψουμε και να προσφέρουμε την στήριξή και την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας, αφού φέτος θα μαγειρέψουμε με πολύ αγάπη, ένα τεράστιο κριθαρότο μανιταριών το οποίο θα διατίθεται προς πώληση και όλα τα έσοδά του θα δοθούν στον Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα» για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις, αλλά και στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».

ΧΟΡΗΓΟΙ