ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 12:00-20:00
Κυριακή 11:00-19:00

30/9/2023 – 1/10/2023

Στο χωριό Σπήλια

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ 2023

Η Γιορτή Μανιταριού διοργανώνεται στα Σπήλια από το 2018 και η Kyriakides Mushrooms ανταποκρίθηκε απευθείας στην πρόσκληση της κοινότητας για συμμετοχή. Έκτοτε έχουμε την χαρά να είμαστε συνδιοργανωτές της εκδήλωσης εδώ και 4 χρόνια, γεγονός που μας τιμά ιδιαίτερα αφού η Γιορτή Μανιταριού αποτελεί έναν τεράστιο εορτασμό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για τα παιδιά.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την εξαιρετική γιορτή των μανιταριών, όπου «τιμούμε» όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα μας δίνει η φύση αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας, τα οποία ο κόσμος έχει την χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους.

Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού η κοινότητα Σπηλιών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η Kyriakides Mushrooms κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς με διάμετρο 4 μέτρων! Το τηγάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία της Γιορτής και χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σωτέ μανιταριών με συνολικό βάρος τα 1210 κιλα!

Φέτος, μαζί με τους καταπληκτικούς σεφ από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το τεράααστιο τηγάνι θα πάρει και πάλι τη θέση του πρωταγωνιστή στη γιορτή και θα μαγειρέψουμε με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρότο μανιταριών! Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου αυτού θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.

MUSHROOMS ON A MISSION

Φέτος, για 5η φορά η Kyriakides Mushrooms σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και την ορεινή κοινότητα Σπηλιών, διοργανώνουν την 5η Ετήσια Γιορτή Μανιταριού θέλοντας να προσφέρουν την στήριξή και την αγάπη τους στους συνανθρώπους μας, οργανώνοντας κάτι ξεχωριστό. Επαναχρησιμοποιώντας το γιγάντιο τηγάνι, που πέρσι βοήθησε στην κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών, θα μαγειρέψουμε με πολύ αγάπη, ένα τεράστιο κριθαρότο μανιταριών το οποίο θα διατίθεται προς πώληση και όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δοθούν σε 2 φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στον Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», έναν σύνδεσμο αφιερωμένο στην παροχή υποστήριξης, πληροφόρησης και εξειδικευμένης φροντίδας για άτομα με σπάνιες ασθένειες από την έγκαιρη διάγνωση, στην εξειδικευμένη θεραπεία και στη συνεχή βοήθεια για τους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, αλλά και στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» about που προσφέρει εξειδικευμένα εθνικά προγράμματα προγεννητικού και νεογνικού ελέγχου.

ΧΟΡΗΓΟΙ